Mexicaanse gehakt-pureewraps
20 min bereidingstijd
15-20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
- Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en de paprika 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten rul. Schep de kruidenmix en de maïs erdoor.
- Schep 1/6 van de puree in een baan op een tortilla. Verdeel er 1/6 van het gehaktmengsel over. Klap de zijkanten over de vulling en rol op.
- Maak zo nog 5 wraps en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en de jalapeñopepers.1/6 van de puree in een baan op een tortilla. Verdeel er 1/6 van het gehaktmengsel over. Klap de zijkanten over de vulling en rol op.
- Bak de wraps 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Snijd intussen de bosui in ringetjes.
- Bestrooi de wraps uit de oven met de bosui. Serveer ze met de salsa en eventueel wat extra jalapeñopepers.
Liever zonder vlees? Vervang het gehakt door plantaardig gehakt, schijfjes avocado of kikkererwten.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 895 kcal
- 43 g vet waarvan 20 g verzadigd
- 85 g koolhydraten
- 37 g eiwit
- 10 g vezels
- 3,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen